Díszvendég 2024 - HUNGEXPO

Díszvendég 2024

DÍSZVENDÉG – A MAGYAR VITORLÁS AKADÉMIA

Középpontban a VITORLÁZÁS!

Főszerepben a VITORLÁZÁS

2024-ben a Magyar Vitorlás Akadémiát érte a megtiszteltetés, hogy a Budapest Boat Show díszvendég szerepét vállalja.  Ennek keretében az Akadémia célja bemutatni a lehető legszélesebb körben a hazai vitorlázás, azon belül is kiemelkedően a „kishajós” vagyis jollevitorlázás nyújtotta élményt, nem utolsó sorban azokat a lehetőségeket, melyet a sportág a fiataloknak képes biztosítani. Az Akadémia központi standján is hangsúlyozottan jelenik meg hazánk szerepe az olimpiai vitorlázás történetében.

Egy Stand – Kilenc hajó – Célok és eredmények

Az Akadémia kiállítása többféle irányban, többféle aktivitást vállal, egyfajta „vitorlás idővonalat” alkotva a kezdetektől a csúcsokig:

 • A legkisebbeket „vitorlás játékokkal” szólítja meg:
  •  kipróbálható a vitorlázás szárazföldön a Sailmaker segítségével, melyre egy RS QUBA vitorláshajót állítunk ki,
  • megtanítjuk csomózófalunk segítségével alapvető csomók megkötésére,
  • vitorláskvízzel tesztelhetik tudásukat az érdeklődők
 • Bemutatjuk az utánpótlásversenyzőinket, a jövő olimpikonjait –utánpótlásversenyzőket hívtunk, hajóikkal együtt állnak a nagyközönség elé, az érdeklődőkkel megosztják felkészülésüket, céljaikat, eddigi eredményeiket.
 • Külön kiállításon mutatjuk be minden sportoló legnagyobb álmát, az olimpia vitorlástörténetét, illetve azon alakokat, akikre igazán büszkék lehetünk.

Tervek, elképzelések, fejlesztések

A Magyar Vitorlás Akadémia standjánál helyet kap az Akadémia kihelyezett pályázatfigyelő szolgáltatása, az „SPÜP” open office pályázati irodája, ahol kizárólag a MVSZ tagszervezetei, vitorlásklubjai részére készülünk pályázati tanácsadással, konzultációval.

Szolgáltatások:

 • meglévő, illetve a jövőben megjelenő pályázati lehetőségek bemutatása
 • folyamatban lévő pályázatokkal kapcsolatos konzultáció
 • vitorlás tagszervezetek fejlesztési igényeiről való konzultáció

Víz – Tér – Élmény

A Magyar Vitorlás Akadémia standjának kiemelt része a Kékszalag PORT, ahol bemutatjuk a kikötőhöz kapcsolódó és kapcsolható aktivitásokat, bemutatjuk a PORT-ot, mint rendezvényhelyszínt, mint a hazai vitorlázás (szabadidős, versenysport) bázisát. Emellett Kékszalag PORT ajándéktermékek között is válogathatnak a látogatók.

VIP est a Magyar Vitorlás Akadémiával

A Budapest Boat Show hagyományos VIP estjét ebben az évben február 23-án, pénteken este rendezi meg. Ennek keretében a kiállítók saját standjukon, saját programmal készülnek, ahová meghívják partnereiket, vendégeiket, akik az este folyamán bejárhatják a kiállítást, valamint a vendéglátó standjánál tölthetnek el közös estét. A Magyar Vitorlás Akadémia is vendégül látja partnereit ezen a különleges estén, bor és pezsgőkülönlegességekkel.

Aki a Vinyleket cseréli: Dj Titz Krisztián