Díszvendég

VELENCEI-TÓ

2020-ban is folytatjuk a hagyományunkat, hogy bemutatjuk látogatóinknak az ország hajózható vizeit. A következő Budapest Boat Show díszvendége a Velencei-tó!

Velencei-to kikoto

A díszvendég izgalmas programokkal készül standján, hiszen a látogatóknak lehetősége nyílik kipróbálni többek közt az ergométert a Velencei-tavi Vízi Sportiskola jóvoltából. Bemutatkozik a Tóparty Pedagógia Szakszolgálat és a Tóparti Szakambulancia, a VVSI Sport Hotel, valamint a látogatók megismerkedhetnek a Rehabilitációs Központ szolgáltatásaival. Mindemellett a TUTU Sport is képviseli magát, mint a sárkányhajózás és csapatépítő céges események szervezője. A Velencei-tó élővilágáról és turisztikai látványosságáról folyamatos vetítés zajlik a standon, illetve szombaton és vasárnap a Csóbor Pincészet borait és a Choco Rino termékeit kóstolhatják meg az érkezők.

Magyarország harmadik legnagyobb, és Európa egyik legmelegebb természetes tava, amely Budapesthez legközelebb fekszik, nemcsak a horgászok, fürdőzők és vízi sportolók paradicsoma, hanem a hajózni vágyóké is. Mai sokoldalú üdülő jellegét főként dr. Springer Ferencnek köszönheti, akinek fejlesztési tervei alapján fél évszázada kezdődött meg a korszerű partrendezés és vízszabályozás, valamint strandok, kikötők, táborok és evezőspálya kialakítása.

Velencei-to vitorlas verseny

A Velencei-tavi Vízi Sportiskola büszke rá, hogy a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. a „nagy tógazda” hagyatékának örököseként folytathatja a Velencei-tó értékeinek gyarapítását. Tíz évvel ezelőtt került hozzájuk a hanyatlófélben lévő vízi sportiskola fenntartása, amelyet nemcsak az ország egyik legjelentősebb kajak-kenu, evezős és vitorlázó utánpótlás-nevelő intézményévé emeltek, hanem a kormány támogatásával annak agárdi bázisán komplex szolgáltató központot is teremtettek. Pedagógiai szakszolgálatuk és szakambulanciájuk a fejlődési rendellenességgel világra jött gyermekek és családjaik számára nyújt sokrétű gyógypedagógiai segítséget iskolás korig. Rehabilitációs központjukban azokat a felnőtteket tanítják ismét önálló, teljes életet élni, akiket valamilyen váratlan tragikus körülmény kerekesszékbe kényszerített. Számukra három speciálisan átalakított hajóban, paraolimpikon szakember irányításával még a vitorlázás örömét is meg tudják adni! 

A sportiskola korszerű éttermével és szállodájával nagymértékben hozzájárul a Velencei-tó vendégváró színvonalának emeléséhez. A térség idegenforgalmát jelentősen növeli a tavaly felújított sukorói evezőspálya is, amelyen a kiemelkedő hazai és nemzetközi versenyek megkoronázásaként szeptemberében megrendezésre kerül a 2019. évi Masters Evezős Világbajnokság. A versenypálya rekonstrukciójával egyidőben fejeződött be a tó partfalának négyéves komplex felújítási projektje európai uniós támogatással, mely a sportiskola agárdi bázisát is kedvezően érintette.

A Velencei-tavi Vízi Sportiskola legfőbb törekvése továbbra is az marad, hogy a Velencei-tó csodálatos környezetében élők, vagy az ide pihenni, gyógyulni, sportolni vágyó érkezők, sokrétű munkánk nyomán egészségesebb, felüdült és felszabadult lelkű emberekként távozhassanak.

Velencei-to vitorlás verseny
Velencei-to evezes