• #
  • #

Programok

A Budapest Boat Show Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban!

A kiállítás 2019. február 21. és 24. között immáron a 28. alkalommal biztosít találkozóhelyet a hajózás szerelmeseinek, ahol megtekinthetik a teljes hazai vitorlás, motoros és elektromos hajókínálatot. Mindemellett bemutatkoznak a hajózáshoz kapcsolódó felszerelések és szolgáltatások, valamint a vízi sportok eszközei is.

A Budapest Boat Show továbbá igazi téli találkozóhely, ahol a hajózás, és a vízi sport szerelmesei találkozhatnak egymással, illetve megismerhetik az általuk kedves sportok újdonságait - többek között az Újdonság Pályázatnak köszönhetően -, érdekes színpadi beszélgetéseket, vízi bemutatókat követhetnek figyelemmel és számos izgalmas programot tekinthetnek meg.

A kiállítás első napja szakmai nap, így azoknak, akik elsődlegesen vásárlás vagy üzletkötés miatt érkezik a kiállításra, egy erre alkalmas légkört teremtünk, hogy a tárgyalások kellemes és nyugodt környezetben történhessenek meg.

ÚJ TÁRSKIÁLLÍTÁS

A Budapest Boat Show egyidejű rendezvénye 2019. február 21–24. között az Utazás kiállítás lesz, mely 41 éve hazánk vezető turisztikai vására. Az eseményen legutóbb 314 kiállító mutatkozott be a látogatóknak. A 2019-es kiállítás középpontjába, pedig az „Aktív hétvége van.” szlogen értelmében az élmények gyűjtése, a személyes kapcsolatok kialakítása és a minél szélesebb körű tájékoztatás kerül.

Több külföldi nyaralóhely, belföldi régió, utazáshoz kötődő szolgáltató cég bemutatkozása mellett az Afrika Expo, a Karaván Szalon, a Járatlan Utakon Fesztivál, a BringaExpo és a Futó Expo is azt a célt szolgálja, hogy erre a hétvégére idevarázsoljunk egy aktív, élményekkel teli nyár hangulatát, ízeit, illatait. 2019-ben Algéria nyerte el a külföldi, Bács-Kiskun megye és Kecskemét a belföldi díszvendég státuszt, mindketten nagy lelkesedéssel készülnek a nevezetességeik bemutatására látványos programok keretében. Az Utazás kiállítás számos ponton kapcsolódik a Budapest Boat Show-hoz, hiszen külön hangsúly kerül a hajós és aktív turizmusra, a sportokra, illetve a Bejárható Magyarország programra.

DÍSZVENDÉG – FERTŐ TÓ

A Budapest Boat Show a hajós turizmus támogatása érdekében újra hazai díszvendéget választ, hogy az érdeklődő látogatók megismerkedhessenek hazánk hajózható tavainak értékeivel.

PROGRAMOK

A Budapest Boat Show 2019 fő témája az élményturizmus és tömegsport, melyek a szakmai közönség mellett a hajózást kikapcsolódásként űzők számára is érdekes kérdésekkel foglalkoznak. A fő témák kapcsán bemutatkoznak a különböző hajózáshoz kapcsolódó szövetségek, iskolák és oktatási intézmények, mind a kiállítás többszáz négyzetméteres Programszigetén, mind az ott felállításra kerülő Bemutató Medencében. Az előbbi számos interaktív programmal várja majd a látogatókat, akiket a korábbi években megszokott módon többek között vitorlás szimulátor és csomókötözés is várt 2018-ban. A Bemutató Medence naponta többször biztosított látványos programokat a közönségnek. Természetesen a fenti kérdésekkel foglalkozunk majd a GENERALI Kikötő színpadon is, ahol mindezek mellett visszatérünk az olimpiára, de szó lesz a 2018-ban 50. jubileumát ünneplő, rekordszámú indulót vonzó Kékszalagról is.