• #
  • #

Újdonság Pályázat nyertesei

A BUDAPEST BOAT SHOW komoly hangsúlyt fektet az innovációk támogatására Újdonság Pályázat sorozatával. Az idei év nyertes termékei a következők:

HAJÓ KATEGÓRIA

I. HELYEZETT

BAVARIA YACHTS HUNGARY - BAVARIA E34 SEDAN

Az új BAVARIA E széria legújabb, teljes mértékben elektromos hajtással készült tagja az E34. A hajót kifejezetten a Balatonra fejlesztette a BAVARIA hajógyár, nagyon szorosan a magyar képviselettel együttműködve.

A Bavaria E széria egy teljesen új koncepció. Ez a széria a gazdaságos, környezetbarát és hatékony motoros hajókat jelenti. A hajót kizárólag vízkiszorításos üzemmódban lehet használni, így tavi környezetben is sokkal használhatóbb, mint a nagy sebességgel száguldozó sikló testű motoros hajók. És mint minden mást a BAVARIA-nál ezt is a német mérnöki precizitás, a részletekre való odafigyelés és a kiváló minőségű kivitelezés jellemzik. És ez valóban így is van.

A Bavaria elektromos hajói egy teljesen új korszak kezdetét jelzik, és elsőként a nagy külföldi hajógyártók közül nálunk, a Bavaria-nál indult meg ennek az új, környezetbarát technikának a fejlesztése és a szériagyártása.

Az E34 nagytestvére, az E40-es hajó a 2017-es évben a düsseldorfi hajókiállításon a „Power Boat of the Year” címet nyerte el. Ezt követően került megtervezésre az új E34, amely modell teljesen elektromos hajtással a világon most először a Budapest Boat Show-n kerül bemutatásra.

II. HELYEZETT

RS SAILING HUNGARY KFT. - RS VENTURE CONNECT PARASAIL

Az RS Venture Connect ParaSailing, egy merőben új koncepció alapján alkotott mozgássérült vitorlázásra tervezett hajótípus, amellyel a mozgássérült sportolók (a lehető legnagyobb sérültségi szegmensben is) biztonságosan vitorlázhatnak. Ez lehetőséget biztosít rá, hogy a sérült versenyzők az egészséges vitorlázókkal egy flottában indulhassanak, előnyszámítás nélkül. Így mindkét csapat térben és időben együtt készülhet a megmérettetésekre.

A hajót a felhasználók és az RS tervezőgárdája minden lehetséges használójával együtt fejlesztette. Az RS Venture Connect megjelenését követően bekerült a mozgássérült vitorlázók WS (ISAF) one design versenyosztályába, mert költséghatékonyságával, modul rendszerű kialakításával, sokoldalúságával ismét lehetőséget teremt a parasailing olimpiai részvételére.

III. HELYEZETT

HÍRÖS YACHT CLUB KFT. - WAVEBOAT 444

A WaveBoat nem csupán egy hajó, hanem egy hajó jet-ski meghajtással. A klasszikus motoros hajókkal ellentétben a Wave Boat meghajtása egy igazi „játékszer”. A szabadalmaztatott kapcsolódási rendszer tökéletesen tartja a jet-skit a hajóban, de mégis kevesebb, mint 30 másodperc alatt átváltható a családi hajóból egy férfias játékszerre. A WaveBoat tökéletesen úszik és funkcionál a vízen a jet-ski nélkül is, mely ebben az esetben egy úszó stégként működik.

Ez egy vadonatúj modell a merev csónak kategóriában, kompakt és szuper érzékeny. 5 fő befogadó képessége mellett számos tároló rekeszben találunk helyet. A „V” kiképzésű hajótest tökéletes hullámos vizekre. Hihetetlen manőverezési képességének köszönhetően kiváló választás sportos kiruccanásokhoz a barátokkal, vagy a családdal egy kirándulásra.

HAJÓZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ TERMÉK KATEGÓRIA

I. HELYEZETT

STYLE JACHT KFT. - NS360 PRO VEZETÉK NÉLKÜLI TAKTIKAI KOMPASZ

Az NS360 Pro egyszerű kezelhetőségű műszer, mely a legmodernebb technológiákat ötvöző digitális kompasszal van ellátva, amely azonban nem GPS-alapú, így még a legkonzervatívabb hajóosztályokban is használható. A beépített VMG segítségével, pedig mindig a legoptimálisabb sebességgel roboghatunk a legjobb vonalon a bója felé.

Újdonság, hogy folyamatosan rögzíti az útvonalat, ami Bluetooth adatátvitelen keresztül egy PC segítségével élőben követhető a Google Earth-ön és bármikor vissza nézhető, hogy a hajónk mikor, hol és milyen sebességgel vitorlázott.

II. HELYEZETT

DSPA - DSPA5 NAGYTELJESÍTMÉNYŰ KÉZI TŰZOLTÓ ESZKÖZ

A DSPA5 a piacon kapható egyik legnagyobb hatásfokú és legkönnyebben kezelhető, szinte karbantartás mentes kézi tűzoltó készülék. A 4-5kg súlyú eszköz egyszerűen kezelhető, egy mozdulattal indítható, de tűz hatására önműködően is elindul, így a hajók motor és utasterébe fixen telepített tűzoltó és jelző rendszerek mellé opcióként, de akár első számú tűzvédelmi eszközként is használható. Működésbe lépés után hozzávetőlegesen 20 másodperc alatt több mint 100 légköbméter aeroszolos oltóanyagot bocsájt ki magából a kár megelőzése érdekében.

III. HELYEZETT

DO-Q-MENT KFT. - DOQDRIVE MAGÁN HITELESÍTŐ MOBIL MEGOLDÁS

A DOQdrive egy olyan díjmentes megoldás, amely segítségével a magánemberek számára is megnyílik a bizonyító erejű digitalizálás lehetősége. A felhasználó egy okostelefon segítségével lehetősége van papír számlák, vagy szerződéses dokumentumok mobil szkennelésére úgy, hogy az elkészült szkennelt változat jogilag teljesen kiváltja az eredeti papírt. Emellett az alkalmazással olyan hiteles fényképek készíthetők, amelyek bizonyító erővel igazolják, hogy KI, MIKOR, HOL és MIT látott. A DOQdrive-os dokumentumok tárolása az IBM felhő tárhelyén történnek, ezek küldése fogadása az email-nél biztonságosabb digitális zárt csatornán is lehetséges.

A DOQdrive megoldással hitelesített szkennelt dokumentumok és fényképek elfogadása nemcsak Magyarországon, hanem a teljes Európai Unióban egységesen elfogadott.