Budapest Boat Show 2017 - Újdonság Pályázat eredmények

Innovációk a Budapest Boat Show-n!

A Budapest Boat Show négy éve indította első Újdonság Pályázatát, mellyel letette voksát az innovációk támogatása mellett. A szervezők célja, hogy a Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjébe látogatók egy helyen találkozzanak a hajós piac elmúlt évi fejlesztéseivel.
Ennek érdekében a Budapest Boat Show – Újdonság Pályázat helyezettjei kedvezményes megjelenési lehetőséget kapnak a kiállításon, hogy termékeiket bemutathassák az érdeklődő közönségnek. Mindemellett a kommunikációs támogatásban is részesülnek, mivel a kiállításon megjelenő újdonságok kommunikációja a kiállítás kampányának szerves részét képezi.

A kedvezményes megjelenés és kommunikáció mellett a szervezők lehetőséget biztosítanak az innovátoroknak, hogy színpadi kerekasztal beszélgetés keretein belül maguk mutathassák be fejlesztéseiket a szakközönségnek, akik így az újdonságok mögött álló munkáról és technológiáról is képet kaphatnak.
A szervezők elkötelezettségét jelzi, hogy az idei évi nyereményekkel együtt eddig összesen több mint 400 négyzetméter megjelenési felületet biztosítottak kedvezményesen a pályázatok helyezettjeinek, mellyel a fejlesztők több mint 3 millió forint kedvezményhez jutottak.


A képen a tavalyi év díjazottjai láthatók.

A Budapest Boat Show 2017 – Újdonság Pályázat két kategóriában került meghirdetésre, így hajó gyártók és forgalmazók, valamint hajózáshoz kapcsolódó kiegészítőket és szolgáltatásokat kínálók is indulhattak a pályázaton. A beadott anyagok magas színvonalú szakmai elbírálásának érdekében a Budapest Boat Show szervezői független szakembereket, illetve újságírókat kértek fel értékelésre. A hét tagú zsűri a beérkezett pályázatokat a következőképpen értékelte:

Hajó kategória:

  • Első helyezett lett a Média & Marketing kft. Trentasette elnevezésű vitorlása, mely egy teljes egészében hazai tervezésű és gyártású, gyenge szelekre optimalizált versenyhajó.
  • Második helyre a Flaar Kft. hajója került, mégpedig a Flaar 5.3, mellyel a gyártó cég egy kiváló ár/értékű edző hajót kínál kis tavak edzői számára kisebb hajók kíséréséhez vagy táborok szervezéséhez.
  • Harmadikként értékelte a zsűri a LUKA30 vitorlást, mely egy 30 lábas verseny és túravitorlás, amit a könnyű kezelhetőség és szállíthatóság jellemez.

Kiegészítő kategória:

  • Első helyre került az Elvstrøm EPEX vitorla, mely az EPEX és GLP membrán kombinációjából egyedülálló technológiával készül, mely strapabíró felületet és hosszú élettartamot eredményez.
  • Második lett a Yapp mobil applikáció, ami a hazai charterpiac első online hajóbérlést biztosító alkalmazása. Az applikáció a bérléstől kezdve a last minute ajánlatokon keresztül egészen a biztosításkötésig mindenre kínál megoldást.
  • Harmadik a SEAJET hajófestékek és Shogun 033 algavédő festék, mely 20 egyéb algavédő festék közül egy 2015-2016-os Európai teszten az első helyezést ért el. Alkalmas minden kedvtelési célú hajó típusra 40 csomó sebességig.

A nyertes pályázatokról részletesen ide kattintva olvashat.