• #
  • #

Nyitólap

 TEKINTSE MEG A BUDAPEST BOAT SHOW INFORMÁCIÓS ANYAGÁT!


ELINDULT A JELENTKEZÉS A 2020-as BUDAPEST BOAT SHOW-RA

A kedvezményes jelentkezési határidő 2019. október 15. Azok a kiállítók, akik a megadott határidőig küldik el nekünk jelentkezési lapjukat 15% kedvezményt kapnak a helydíjakból. A jelentkezési lap INNEN letölthető.

 


TALÁLKOZZUNK 2020-BAN IS

A Budapest Boat Show legközelebb 2020. február 27. és március 1. között várja a látogatókat újra az Utazás kiállítással és Karaván Szalonnal egy időben!

 


SIKERREL ZÁRT A 28. BUDAPEST BOAT SHOW

A szervezők és a látogatók egyaránt sikeresnek nevezték azt a döntést, hogy az Utazás kiállítás egyidejű rendezvénye ezúttal a Budapest Boat Show volt. Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagy rendezvénye 28. alkalommal vonultatta fel a teljes hazai vitorlás, motoros és elektromos hajókínálatot.

A tavalyinál lényegesen többen, 35 ezren látogattak ki az Utazás kiállításra és a vele egy időben rendezett Budapest Boat Show-ra. (Ez a szám a két kiállítás tavalyi összlátogató-számánál is 25 százalékkal magasabb.)

A Hungexpo legmodernebb (G) pavilonja gyakorlatilag megtelt a 83 kiállító több mint 110 hajójával, melyek egy része, így már az F pavilonban kapott helyet a kapcsolódó szolgáltatásokkal és felszerelésekkel, amelyeket ezúttal is több ezren kerestek fel. Érdekesség, hogy elektromos meghajtású hajóból még soha nem gyűlt össze ennyi egy helyen, Kelet-Közép Európában. Bővebben: ITT


2018-as HÍREINK

ÖSSZEFOG AZ ORSZÁG KÉT NAGY HAJÓKIÁLLÍTÁSA

Együttműködési megállapodást kötött a Budapest Boat Show és a Balaton Boat Show. Az összefogás már régóta érik: a hajós ipar két legfontosabb eseménye kiválóan kiegészíti egymást. A Budapest Boat Show februárban, a szezon kezdete előtt, a Hungexpo-n kerül megrendezésre, remek találkozóhelyet biztosítva ezzel a hajósok számára év elején, míg a Balaton Boat Show a hazai szezon végén, az őszi kiemelt értékesítési időszak kezdetén, szeptember elején kerül megrendezésre. Utóbbi rendezvény különlegessége, hogy itt a hajókat vízen vagy természetes közegükhöz közel a vízparton, a Kenese Marina Port kikötőben tekinthetik meg az érdeklődők és lehetőség adódik a kipróbálásra is.

Az összefogás legnagyobb nyertesei kétségtelenül a piaci szereplők, a kiállítók lesznek: a szervezők kölcsönösen biztosítanak extra előjelentkezési kedvezményeket azoknak, akik mindkét eseményre jóelőre bejelentkeznek, a kommunikációs együttműködésnek köszönhetően pedig még szélesebb érdeklődői körhöz juthatnak el a kiállító cégek hírei. Az együttműködés első lépcsője volt, hogy plusz 5% engedményt biztosított a Budapest Boat Show azoknak a kiállítóknak, akik részt vettek a Balaton Boat Show-n és szeptember 9-ig a budapesti eseményre is jelentkeztek. Fordítva pedig 2019. április 30-ig lesz majd érvényes a Balaton Boat Show extra kedvezménye a Budapest Boat Show kiállítóinak.

Reményeink szerint ez az együttműködés további lehetőségeket biztosít a hajóipari vállalkozásoknak, hogy még szélesebb körben és még hatékonyabban tudják megmutatni kínálatukat a hajózás iránt érdeklődő közönség számára, ezáltal mi is hozzájárulhatunk a piac további fellendüléséhez.” – nyilatkozta egybehangzóan Rápolthy Edit, a Balaton Boat Show és Tihanyi Klára a Budapest Boat Show kiállítás igazgatója.

Az együttműködést a szervezők a szeptember 7-9. között megrendezésre kerülő Balaton Boat Show kiállítói vacsoráján a partnerekkel közösen szentesítették egy közös koccintás keretében.


Hungexpo – Hungarian Silence az első Kékszalagján

Két korábbi gyakorló verseny, a Volvo Hight Tech Regatta és a Fehérszalag után a Hungexpo – Hungarian Silence első igazi megmérettetése az 50. Kékszalag volt, 2018. július 26-27. között, ahol a csapat számos ismeretet szerzett, melyekre a további fejlesztések és a még nagyobb jövőbeli sikerek épülhetnek.

A trimarán kevesebb mint egy hónapja került hivatalosan átadásra, így az első év az ismerkedés és összeszokás időszaka, ezért mind a legénység, mind a Hungexpo Zrt. nagy várakozásokkal és izgatottan tekintett a kihívásra, mely a legtöbb tapasztalatot nyújtja számukra a szezonban.

A Kékszalag 26-án reggel 9 órakor indult, ahol a Hungexpo – Hungarian Silence a győzelemre esélyes katamaránokkal együtt haladt át a rajtvonalon, és egészen Keneséig velük is maradt, az első bójánál a legjobb 20 között fordult. Keszthely felé, a hajó gyengébb krajcoló képessége miatt a csapat leszakadt az élbolytól, de az éjszaka frissülő és kedvezőbb irányú szélben a trimarán újra a legjobb formáját hozta, így a Balatonfüredig hátra lévő távon maguk mögé utasítottak több mint 50 hajót. Végül 22 óra 46 perc versenyzés után 27-én reggel 7 óra 46 perckor a Hungexpo – Hungarian Silence és csapata, élete első Kékszalagján, a 682 nevező közül az abszolút 98 helyen ért célba.

A Hungexpo Zrt. és a Budapest Boat Show büszke az elért eredményre, és hogy ilyen nagyszerű, innovatív hazai csapatot támogathat. A versenyt a legénység is pozitívan értékelte, ám a munkának a Kékszalag végével még közel sincs vége, hiszen a most szerzett tapasztalatokat felhasználva máris számos fejlesztést terveznek a hajón a még jobb eredmények elérése érdekében.

A nagyobb vitorlafelület kialakításához hosszabb árbócokat kap a trimarán, illetve egy ehhez illő, új fajta vitorlaszettet, mely javítja a hajó széllel szembeni gyorsaságát. A középső hajótest is módosításra kerül, melynek célja, hogy a foilerek alacsonyabb sebességnél is kiemeljék a hajót, csökkentve az ellenállást és növelve a gyorsaságot.

Mindezek mellett természetesen elengedhetetlen a sok gyakorlás és tapasztalatszerzés, melyek mind hozzájárulnak, hogy a 2019-es Kékszalagon már az első 10 közé kerülhessen a Hungexpo – Hungarian Silence.