Nyitólap

A Budapest Boat Show újabb sikere

A tavalyinál is több látogatót vonzott Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye. A február 12. és 15. között 24. alkalommal megrendezett Budapest Boat Show-ra, valamint a vele egy időben tartott 22. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi kiállításra és a lakókocsikat és lakóautókat felvonultató Karaván Szalonra összesen 55.000 érdeklődő érkezett a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba, melyből a Budapest Boat Show-ra érkező látogatók szám 11.000 fő volt.

A kiállítás négy napján 75 kiállító több mint 80 vitorlás, elektromos és motoros vízi járművel, valamint számtalan hajózási kiegészítővel, vitorlamárkával, szolgáltatással várta a látogatókat, a kiállítók részletes listájáért kattintson IDE. Mindezek mellett változatos szakmai és érdekességek várták a G pavilonba érkezőket.

Az idei Budapest Boat Show középpontjába a TENGERI HAJÓZÁS került, azon belül is a VOLVO OCEAN RACE, a jelenleg is zajló földkerülő vitorlásverseny kapott kiemelt figyelmet. A Volvo Autó Hungária Kft támogatásával felépült 400 négyzetméteres Volvo Ocean Race programsziget érdekességei, - a Volvo Ocean Race installáció, a Volvo Ocean 65 versenyhajó élethű részlete, hajókormány, egyedi Volvo Ocean Race Edition járművek – rengeteg látogatót vonzottak, csakúgy, mint a Grind Verseny, amelyen a 12 másodperces Göteborgban felállított rekordot Berecz Zsombor magyar olimpiai kvótát szerző vitorlázó a kiállításon 9 másodpercre javította.

A Generali Kikötő Színpadon olimpikonjaink és világbajnokaink jelentek meg, így a pódiumon köszönthettük Berecz Zsombort, Tomai Balázst, Vadnai Benjamint, Vadnai Jonatánt és Virág Flórát, és a 11-szeres Repülő Hollandi Világbajnok magyar párost is, Majthényi Szabolcsot és Domokos Andrást. A kiállítás főtámogatójának, a Generali Biztosító Zrt-nek a programján, pedig Litkey Farkas beszélt a biztonságról. A színpadi programok közül kiemelkedő érdeklődésre tartott számot Weöres Szabolcs, America’s Cup rigger előadása a rigger feladatairól és különböző rigger technikák bemutatásáról, valamint sokan érdeklődtek a TBS Nagydíjról, és a balatoni szólóvitorlázásról tartott előadás iránt is.

A Budapest Boat Show stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, a kiállításon jelentette be a 47. Kékszalag Vitorlásverseny névadó szponzorát, mely 2015-ben az ÁRKÁD lett. A második alkalommal meghirdetett Budapest Boat Show Újdonság Pályázat helyezettjeinek köszönhetően, pedig a látogatók megismerkedhettek a legújabb fejlesztésekkel, mind a hajók, mind pedig a hajózást segítő és kiegészítő felszerelések tekintetében.

Számos látogató, partner és szakmai szövetség, szervezet írta meg tapasztalatait a kiállítás zárását követően, ezekből szemeztünk néhányat:

Porthole.hu

Magyar Vitorlás Szövetség

Sailing.hu

 Ha kíváncsi a 2015-ös Budapest Boat Show hangulatára, akkor tekintse meg galériánkat a facebook.com/budapestboatshow oldalon!

 

TALÁLKOZZUNK A KÖVETKEZŐ BUDAPEST BOAT SHOW-N 2015. FEBRUÁR 11. ÉS 14. KÖZÖTT!

Együttműködő partnereink:
Stratégiai partner: Magyar Vitorlás Szövetség
Főtámogató: Generali Biztosító Zrt.
A Volvo Ocean Race programsziget támogatója: Volvo Autó Hungária Zrt.

Egyidejű rendezvények:
FeHoVa - www.fehova.hu
Karaván Szalon - www.karavanszalon.hu
IV. FeHoVa-MEOE Nemzetközi Vadászkutya Kiállítás
Íjász Bajnokság és Fesztivál